Tel: 01 309 11 37 hsrs@zg.t-com.hr

Menu
HRVATSKA VICEPRVAK SVIJETA ŠARANAŠI OSVOJILI 2. MJESTO NA SVJETSKOM PRVENSTVU

HRVATSKA VICEPRVAK SVIJETA ŠARANAŠI OSVOJILI 2. MJESTO NA SVJETSKOM PRVENSTVU

By In Novosti On 19 listopada, 2018


Na svjetskom prvenstvu u Beogradu Hrvatski šaranaši su osvojili 2. mjesto i potvrdili visoki rejting u ovoj discplini na listi FIPSED.

Ivan Medić i Filip Novosel osvojili su 5. mjesto kao par.

Hrvatska je i dalje najtrofejnija u posljednjih 5 godina, ali i ukupno u zadnjih 20 godina.

Natjecanje je održano od 03. do 06. 10. 2018. na jezeru Ada Ciganlija u Beogradu u trajanju od 72 sata. Na svjetskom prvenstvu je sudjelovalo 27 država sa 3 kontinenta.

Svaka država je imala svoje natjecatelje u tri sektora sa po dva natjecatelja.

Službena ekipa Republike Hrvatske je bila:

Natjecatelji:

Ivan Medić i Filip Novosel – ŠRU Šaran Zaprešić

Dominik Grgac i Marko Hruby – Šaran Zaprešić

Mari Fider i Zoran Kolbabab – Slavonac Lipik

Dalibor Banaj i Hrvoje Jakopčevi – UŠRIDRRH

Kapetan – Željko Nikić

Drugi kapetan – Ivica Brnjić

Delagat – Mile Beslić

Logistika: Željko Mokri, Dubravko Turjak, Tomislav Bogdan, Davor Jandroković i Slobodan Ratković

Prije samog svjetskog prvenstva reprezentacija je imala 4 treninga to 3 u Beogradu i jedan u Hrvatskoj. Voda na kojoj je održano svjetsko prevenstvo nije primjerena za ovakvu vrstu natjecanja i sigurno ne udovoljava osnovnim kriterijima. Namjena vode je, prije svega, kupanje, kajak i druge discipline na vodi. Nedostatak ribe u vodi je bio poseban izazov koji je trebalo detektirati, te izabrati pravu taktiku i pripremiti mamce.

Hrvatski reprezentativci i stručno vodstvo je izabralo taktiku od koje se nije odstupalo što je na kraju polučilo dobar plasman.

U dva sektora su ulovljene po dvije ribe što je bilo dovoljno za srebro. Za zlato je nedostajao upis u C sektoru. U podsektoru C gdje nam je trebao upis samo su dvije ekipe imale ribu.Velik broj ekipa se nije upisao na ovom natjecanju.

Na kraju je nabitnije da smo osvojili srebro. Za svjetsku oragnizaciju ostaje velik broj pitanja koja treba riješiti kako se ovakvo svjetsko prevenstvo ne bi ponovilo. Ekipe su uložile slobodno vrijeme, velike napore i sredstva a voda ne osigurava prave uvjete za ribolov.

Hrvatska reprezentacija je primila brojne čestitke. Svojim sportskim ponašanjem i dobrim odnosima sa svim reprezentacijama je primjer pravog sportskog kolektiva.