Tel: 01 309 11 37 hsrs@zg.t-com.hr

Menu
Reprezentacija invalida i Nikola Geček proglašeni najuspješnijom ekipom i sportašem Hrvatskog paraolimpijskog sporta

Reprezentacija invalida i Nikola Geček proglašeni najuspješnijom ekipom i sportašem Hrvatskog paraolimpijskog sporta

By In Novosti On 02 veljače, 2019


Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) je najviša nevladina nacionalna sportska udruga sportaša sa invaliditetom, koja se ustrojava prema paraolimpijskim standardima i načelima međunarodnog paraolimpijskog odbora te potrebama Hrvatskog sporta osoba s invaliditetom. Hrvatski paraolimpijski odbor provodi aktivnosti u 19 paraolimpijskih sportova od ukupno 29 sportova koji se nalaze na programu Ljetnih i zimskih paraolimpijskih igara. U suradnji s 14 Nacionalnih sportskih saveza, od kojih je član naravno i Hrvatski športsko ribolovni savez, Hrvatski paraolimpijski odbor podržao je organizaciju 19 nacionalnih prvenstava i sportsko rekreativnih igara državne razine u 15 sportova na kojima je nastupilo oko 1500 sportaša sa invaliditetom.
Protekla godina bila je najuspješnija u povijesti paraolimpijskog sporta u Hrvatskog te je ukupno osvojeno 318 medalja, od čega 115 zlatnih, 98 srebrnih i 105 brončanih medalja. U Zagrebu 31.siječnja 2019. godine održano je 22. proglašenje najuspješnijih sportaša sa invaliditetom Hrvatskog paraolimpijskog odbora u 2018. godini. Hrvatska reprezentacija u lovu ribe za osobe sa invaliditetom proglašena je najuspješnijom ekipom sportaša s invaliditetom u republici Hrvatskoj. Reprezentacija invalida osvojila je prvo mjesto ekipno na svjetskom prvenstvu koje se održalo u Svetom Martinu na Muri (Međimurje) i time potvrdila svoju dugogodišnju dominaciju. Naime ekipa Hrvatske najuspješnija je nacija u posljednjih 5 godina (na Fipsed listi) u ovoj disciplini sa osvojena dva zlata, dva srebra i jednom broncom. Reprezentaciju Hrvatske činili su Nikola Geček, Ivica Bonino Hasan, Mensur Rošić, Zlatko Poparić, Željko Kljajić, kapetani Dražen Filipović i Željko Geček, te asistenti Kristijan Kosmačin, Dragutin Peter i Danko Bregović. Također, Nikola Geček proglašen je najuspješnijim sportašem s invaliditetom u neparaolimpijskim sportovima. Geček je ovo priznanje zaslužio osvojivši pojedinačno i ekipno zlato na spomenutom svjetskom prvenstvu.
Ovaj izbor veliko je priznanje Hrvatskom športsko ribolovnom savezu, svim članovima, vodstvu i asistentima reprezentacije invalida u Lovu ribe, te svim športskim ribolovcima, na čemu se uistinu zahvaljujemo Hrvatskom Paraolimpijskom Odboru.