Tel: 01 309 11 37 hsrs@zg.t-com.hr

Menu
SP u Lovu ribe za kategoriju U-25: EKIPNA BRONCA

SP u Lovu ribe za kategoriju U-25: EKIPNA BRONCA

By In Novosti On 27 rujna, 2018


Svjetsko prvenstvo za mladež u kategorijama U-15, U-20 i U-25 održavalo se 03. i 04.08.2018. na kanalu Cavo Lama u mjestu Novi di Modena u Italiji. Za reprezentaciju Hrvatske u kategoriji U-25 nastupali su Dino Hrenar, Alan Perko, Mario Pejaković, Leon Međimurec i Mihael Pongrac. Reprezentaciju su vodili trener Sandi Matijašević i kapetan Željko Vrankić.
Treninzi su se održavali od ponedjeljka do četvrtka (30.07 – 02.08.2018.). Prvi dan treninga nije se previše toga znalo o stazi osim onoga što se moglo pogledati na internetu ili što su natjecatelji saznali preko svojih poznanstava. U početku je bilo dosta lutanja sa daljinom na koju se lovilo, jer je ribe bilo više – manje svugdje. Lovne ribe bile su babuške od 30, 40, pa i do 100 grama, mali šarani od 50 do 100 grama, te je rijetko koja „bonus“ riba. Treba spomenuti da je kanal pun rakova, koji su predstavljali problem za mamac koji bi ležao na dnu. Kako su treninzi odmicali kraju vidjelo se da sve reprezentacije usavršavaju lov na kraćim daljinama. Rijetke su reprezentacije lovile na 13m šteku. Sukladno tomu odlučili smo se bazirati na skraćenu šteku i tako loviti tijekom cijelog natjecanja. Kao mamac smo koristili mrtve crve, male gliste i ver d vas.
Prvi dan natjecanja u sektoru A bio je Mario Pejaković, u B Alan Perko, u C Dino Hrenar i u D sektoru lovio je Leon Međimurec. Taktika je bila da svi love na skraćenu šteku, sa ver d vasom kao mamcem, te se dohranjivalo samo sa hranom i zemljom. Mario Pejaković je bio deveti u svom sektoru, Alan Perko drugi, Dino Hrenar četvrti, te Leon Međimurec drugi. Taktika se pokazala dobrim odabirom te je ekipa nakon prvog dana bila u vodstvu sa 17 bodova. Reprezentacija Engleske je bila druga sa 18.5 bodova a na trećem mjestu su se nalazile reprezentacije Italije, Njemačke i Mađarske sa po 22 boda.
Pošto se taktika pokazala kao dobitna drugi dan se nije ništa mijenjalo. Drugi dan umjesto Maria Pejakovića nastupao je Mihael Pongrac, koji je lovio u A sektoru. Alan Perko lovio je u B sektoru, u C Leon Međimurec i u D sektoru Dino Hrenar. U prva 2 sata natjecanja svi natjecatelju su bili dobro plasirani u svojim sektorima, međutim kako je vrijeme odmicalo tako su se počele javljati „bonus“ ribe (šarani od 0,5 kg do 5,6 kg). Ekipa Hrvatske se nije odlučila na čekanje bonus ribe jer je tu postojao velik rizik za ugrozit stečenu prednost. Takvu taktiku su primjenjivale reprezentacije koje su zaostajale 5 i više bodova nakon prvog dana. Drugi dan natjecanja ekipa je ostvarila 28 bodova. Mihael Pongrac je bio deseti, Alan Perko drugi, Leon Međimurec deveti i Dino Hrenar sedmi u svom sektoru. Na kraju je reprezentacija Hrvatske sa ukupno 45 bodova ostvarila treće mjesto u ekipnom poretku. Prvo mjesto je zauzela reprezentacija Nizozemske sa 33 boda dok je drugo mjesto pripalo Engleskoj sa 40,5 bodova. Pojedinačno vrhunski plasman ostvario je Alan Perko zauzevši četvrto mjesto, Leon Međimurec bio je 16., Dino Hrenar 17. dok su Mario Pejaković i Mihael Pongrac sa odlovljenim jednim danom zauzeli 52. i 53. mjesto.
Nadamo se i vjerujemo da će reprezentacija Hrvatske u ovoj kategoriji ponoviti i poboljšati ovaj rezultat već iduće godine na svjetskom prvenstvu koje se održava u Španjolskoj.

INDIVIDUAL FINAL RANKING 2 INDIVIDUAL FINAL RANKING 1 TEAM FINAL RANKING
Tablica nacija U25