Tel: 01 309 11 37 hsrs@zg.t-com.hr

Menu
SP u Lovu ribe za osobe s invaliditetom: DVA ZLATA ZA HRVATSKU

SP u Lovu ribe za osobe s invaliditetom: DVA ZLATA ZA HRVATSKU

By In Novosti On 27 rujna, 2018


Hrvatska reprezentacija u sportskom ribolovu za osobe s invaliditetom ponovo je potvrdila da je najbolja na svijetu. Na 20. svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak za osobe s invaliditetom koje je održano 16. i 17. lipnja 2018. godine na Staroj Muri u Podturenu u organizaciji svjetske ribolovne federacije FIPSed , Hrvatskog športsko ribolovnog saveza i Saveza ŠRD Međimurske županije kao domaćina, reprezentacija Hrvatske osvojila je ekipno i pojedinačno zlato.
Na svjetskim prvenstvima u ribolovu za invalide i veterane nastupile su reprezentacije 18 zemalja Europe i Afrike. U konkurenciji osoba s invaliditetom ove godine se natjecalo najboljih deset zemalja. Hrvatska reprezentacija uvjerljivo je sa 21 bodom osvojila naslov prvaka svijeta, potvrdivši, poslije prošlogodišnjeg drugog i prvog mjesta iz 2016. godine na svjetskim prvenstvima, da s pravom nosi epitet najbolje na svijetu.

Pojedinačno, naslov prvaka svijeta s dvije sektorske osvojio ponio je hrvatski reprezentativac Nikola Geček, koji je s dva boda i ukupno ulovljenih 5.755 grama ribe, te iza sebe ostavio Slovenca Rudolfa Centriha i Engleza Elliota Faya.
I ostali članovi hrvatske reprezentacije ostvarili s odlične plasmane. Ivica Bonino Hasan osvojio je sedmo mjesto s ukupno 6 bodova i 6.141 gramom ribe, Željko Kljajić je bio deseti s dva treća mjesta i 3.737 grama ulova.
Zlatko Poparić, koji je lovio samo drugi dan, osvojio je u svom sektoru prvo mjesto i u ukupnom plasmanu je konačano bio 35. s 2.658 grama ulova, dok je Mensur Rošić lovio samo prvi dan i bio šesti u sektoru sa 1.568 grama ribe.
Reprezentaciju Hrvatske vodili su kapetani Željko Geček i Dražen Filipović.
Nagrade, pehare i medalje za ostvarene rezultate najboljim ribolovcima svijeta uručili su vodeći ljudi FIPSed-a, HŠRS-a i Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog saveza.

Sljedeće godine, svjetsko prvenstvo osoba s invaliditetom u lovu ribe udicom na plovak održat će se u Italiji. Vjerujemo i nadamo se da reprezentacija Hrvatske može ponoviti ovogodišnji vrhunski rezultat.

Bistro!!!

Tablica nacija 2018

Individualna tablica 2018 

Rezultati 20. svj. prvenstva