Tel: 01 309 11 37 hsrs@zg.t-com.hr

Menu
Uspješni Castingaši – Goran Ožbolt osvojio srebro

Uspješni Castingaši – Goran Ožbolt osvojio srebro

By In Novosti On 19 listopada, 2018


U gradu Ronneby na jugu Švedske od 4-9. rujna održano je 43. svjetsko prvenstvo u castingu. Na prvenstvu je nastupalo 83 takmičara iz 15 zemalja svijeta. Boje hrvatske na ovom prvenstvu branili su Goran Ožbolt, Marko Popović, Marino Turk i Sandi Zbašnik u muškoj kategoriji, seniorke su nastupale u sastavu Sanja Macanić i Lea turk.
Nakon prošlogodišnjeg neuspjeha gdje su se castingaši iz Poljske vratili bez medalje, uspješno su se vratili starim navikama i sa prvenstva se Goran Ožbolt vraća sa titulom viceprvaka svijeta u disciplini uteg arenberg. Goran je u kvalifikacijama ostvario maksimalnih 100 bodova i kao vodeći ušao u finale među 8 najboljih. Samo finale bacalo se u iznimno teškim uvjetima, sa jakim vjetrom. Goran nije uspio ponovit rezultat iz kvalifikacija i sa jednim promašajem i ostvarenih 98 poena osvaja drugo mjesto i morao je čestitati pobjedniku Jensu Nagelu iz Njemačke sa ostvarenih 100 bodova u finalu. Goran je ovim srebrom povećao svoju riznicu medalja i pridonio još jednom uspjehu naše casting reprezentacije. Goran osvaja i 9 mjestu u disciplini multiplikator skich sa 85 bodova i na korak je kratak ulaska u finale među 8. Ostali reprezentativci ostvarili su isto zapažene rezultate tako ćemo izdvojit 10 mjesto Sanje Macanić u disciplini uteg skich ( 80 bodova), 12 mjesto Marko Popović u disciplini uteg dalj (70,86 metara) te 24 mjesto u disciplini uteg arenberg koje osvaja Sandi Zbašnik ( 92 bodova ). Ekipno je muška reprezentacija osvojila 6 mjesto na svijetu dok su seniorke u svojoj konkurenciji zauzele 7 mjesto.
Vidljiv je napredak naspram prošlogodišnjeg prvenstva i takvim radom možemo očekivati samo još bolje rezultate, a nadam se da ćemo to već vidjeti na prvenstvu iduće godine.